HTML

Szolidaritás Zsanettel

Új formáját szeretnénk kipróbálni az aláírásgyűjtésnek. Abban reménykedünk, hogy a blogforma könnyen kezelhető lesz. Mindannyian ismeritek E. Zsanett ügyét. Most, hogy nem csak az ENSZ nőjogi bizottsága (CEDAW), hanem az Amnesty International is megszólalt az ügyben, úgy érezzük, eljött az ideje, hogy mi is felszólaljunk, és megvédjük a nőket az erőszakkal szemben, méghozzá törvényeink és igazságszolgáltató rendszerünk megjavításának ösztökélésével. Európai színvonalú, diszkrimináció mentes igazságszolgáltatást szeretnénk honfitársainknak! Ez a blog nem vitahelynek készül. Kérjük, hogy csak azok írjanak blogunkra, akik aláírják nyilatkozatunkat. Akik bármilyen más céllal jönnek, azok hozzászólását törölni fogjuk. Kérjük, aki csatlakozni kíván, írja le nevét, foglalkozását és a helységet, ahol él. _______________________ ________________________ KÜLDJÉTEK EL EZT A LINKET AZOKNAK, AKIKRŐL ÚGY GONDOLJÁTOK, HOGY ÉRDEKLI ÉS CSATLAKOZNA! _______________________ ____________________ http://szolidaritaszsanettel.blog.hu/2008/06/01/szolidaritasi_nyilatkozat_es_felhivas

Utolsó kommentek

  • oázis: Kedves Csatlakozók! Az ügy ideiglenesen lezárult. Sajnálatosan ironikus, hogy jelenleg annak kell örüljünk, hogy a feltehető erőszaktevők a bírói indoklás miatt valószínűleg nem fogják folytatni Zsanett zaklatását, bántalmazását, most már valamilyen bíróság előtt. A bíró lényegében hiteltelennek, ellentmondásosnak, nem hihetőnek minősítette a vádlott személyek állításait, ártatlanságukat kétség... (2012.06.22. 08:40) Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.
  • oázis: Kedves Csatlakozók! Az ügy ideiglenesen lezárult. Sajnálatosan ironikus, hogy jelenleg annak kell örüljünk, hogy a feltehető erőszaktevők a bírói indoklás miatt valószínűleg nem fogják folytatni Zsanett zaklatását, bántalmazását, most már valamilyen bíróság előtt. A bíró lényegében hiteltelennek, ellentmondásosnak, nem hihetőnek minősítette a vádlott személyek állításait, ártatlanságukat kétség... (2012.06.21. 20:23) Szomorú nap ez a mai, minden megerőszakolt nőre nézve!
  • janiki: Csatlakozom! Az első perctől hiszek Zsanettnak! (2010.12.20. 23:15) Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.
  • csilla82: Csatlakozom. Zsanett azért is teszi, mert tudni szeretne tükörbe nézni. Aki hallgat, önmagának ad egy újabb pofont. Vannak, akiknek igazságérzete az idővel sem törik mem, az akarat pedig csak erősödik. Én szerintem sosem késő. Ez az ügy azt jelzi, valami már megmozdult a társadalomban, valaki föllépett, valaki vállalta, a társadalom szolidarít, vitatkozik - de még csikorognak a fogaskerekek. Ak... (2010.11.15. 06:46) Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.
  • TMS70: Csatlakozom! Zsanett hős, hogy küzd, elemeztem minden hírt, ahol lehetett, forrástól függetlenül, Neki hiszek, bár ha hallgat, nyugta lett volna, mint hallgat majdnem minden rendőráldozat bármilyem ügyben, akár kisebb, akár nagy, mert pontosan és jól tudja, reálisan közel semmi esélye. Én ezt tettem, nem vagyok büszke rá, mikor átlag magyar diákférfiként a 90-es évek közepén, nagyváros főterén m... (2010.06.20. 22:20) Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.
  • Utolsó 20

Linkblog

Támogasd Zsanettet és családját együttérzésed kifejezésével!

2009.08.31. 14:06 oázis

Itt csatlakozhatsz hozzánk:

http://szolidaritaszsanettel.blog.hu/2008/06/02/szolidaritasi_nyilatkozat_es_felhivas

Részletek a tárgyalásról:

„Következetes, összefüggő és élményszerű volt, amit E. Zsanett elmondott” - ezt mondta szerdán, a Fővárosi Bíróságon az a XIII. kerületi rendőrtiszt, aki 2007. május 4-én elsőként hallgatta meg részletesen az állítólag rendőrök által megerőszakolt fiatal lányt. Egy másik vizsgálótiszt, egy rendőrnő, aki régebbről is ismerte E. Zsanettet, azt mondta a tárgyaláson a lányról: „ahogy kinézett, az teljesen megfelel annak, ahogyan egy ilyen bűncselekmény sértettje kinéz”.

"A Fővárosi Bíróságon szerdán folytatódott perben 8 rendőrtisztet hallgattak meg tanúként. A tárgyaláson elhangzott: a XIII. kerületi rendőrkapitányságon, ahová E. Zsanett és családja, mint ottani lakosok segítségért és tanácsért fordultak, többen is meghallgatták a lányt. Az a vizsgálótiszt, aki korábbról ismerte E. Zsanettet és családját, alig 2 órával a történtek után beszélt vele. A rendőrnő, aki korábban már több erőszak áldozatának ügyét is vizsgálta, azt mondta: a lány eléggé magába volt roskadva, zilált volt és összegörnyedt, nem láttam rajta sem alkohol, sem kábítószer hatását. E. Zsanett úgy viselkedett, mint amikor egy nő szégyelli magát, összekuporodott, lehajtotta a fejét."

”A XIII. kerületi rendőrkapitányság egy másik tisztje, aki az első részletesebb meghallgatást lefolytatta, így idézte fel a történteket: hihetetlen történet volt, lehet, hogy pont azért igaz, mert annyira hihetetlen. A feletteseinek minden esetre azt jelentették: úgy néz ki, valós a bejelentés. "

 

Hová tűntek a felvételek, melynek létezését eredetileg három ügyész is igazolta aláírásával?

http://index.hu/bulvar/2009/06/17/a_rebisz_bukott_parancsnokat_is_beideztek_a_zsanett-perben/


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=260940

Szólj hozzá!

Címkék: közélet személyes per fenyegetés bíróság szabadság rendőrök súlyos együttérzés szolidaritás zsanett büntetőper szexuális kötelességszegés pótmagánvád erőszakos közösülés

A bejegyzés trackback címe:

https://szolidaritaszsanettel.blog.hu/api/trackback/id/tr23979497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása