HTML

Szolidaritás Zsanettel

Új formáját szeretnénk kipróbálni az aláírásgyűjtésnek. Abban reménykedünk, hogy a blogforma könnyen kezelhető lesz. Mindannyian ismeritek E. Zsanett ügyét. Most, hogy nem csak az ENSZ nőjogi bizottsága (CEDAW), hanem az Amnesty International is megszólalt az ügyben, úgy érezzük, eljött az ideje, hogy mi is felszólaljunk, és megvédjük a nőket az erőszakkal szemben, méghozzá törvényeink és igazságszolgáltató rendszerünk megjavításának ösztökélésével. Európai színvonalú, diszkrimináció mentes igazságszolgáltatást szeretnénk honfitársainknak! Ez a blog nem vitahelynek készül. Kérjük, hogy csak azok írjanak blogunkra, akik aláírják nyilatkozatunkat. Akik bármilyen más céllal jönnek, azok hozzászólását törölni fogjuk. Kérjük, aki csatlakozni kíván, írja le nevét, foglalkozását és a helységet, ahol él. _______________________ ________________________ KÜLDJÉTEK EL EZT A LINKET AZOKNAK, AKIKRŐL ÚGY GONDOLJÁTOK, HOGY ÉRDEKLI ÉS CSATLAKOZNA! _______________________ ____________________ http://szolidaritaszsanettel.blog.hu/2008/06/01/szolidaritasi_nyilatkozat_es_felhivas

Utolsó kommentek

  • oázis: Kedves Csatlakozók! Az ügy ideiglenesen lezárult. Sajnálatosan ironikus, hogy jelenleg annak kell örüljünk, hogy a feltehető erőszaktevők a bírói indoklás miatt valószínűleg nem fogják folytatni Zsanett zaklatását, bántalmazását, most már valamilyen bíróság előtt. A bíró lényegében hiteltelennek, ellentmondásosnak, nem hihetőnek minősítette a vádlott személyek állításait, ártatlanságukat kétség... (2012.06.22. 08:40) Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.
  • oázis: Kedves Csatlakozók! Az ügy ideiglenesen lezárult. Sajnálatosan ironikus, hogy jelenleg annak kell örüljünk, hogy a feltehető erőszaktevők a bírói indoklás miatt valószínűleg nem fogják folytatni Zsanett zaklatását, bántalmazását, most már valamilyen bíróság előtt. A bíró lényegében hiteltelennek, ellentmondásosnak, nem hihetőnek minősítette a vádlott személyek állításait, ártatlanságukat kétség... (2012.06.21. 20:23) Szomorú nap ez a mai, minden megerőszakolt nőre nézve!
  • janiki: Csatlakozom! Az első perctől hiszek Zsanettnak! (2010.12.20. 23:15) Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.
  • csilla82: Csatlakozom. Zsanett azért is teszi, mert tudni szeretne tükörbe nézni. Aki hallgat, önmagának ad egy újabb pofont. Vannak, akiknek igazságérzete az idővel sem törik mem, az akarat pedig csak erősödik. Én szerintem sosem késő. Ez az ügy azt jelzi, valami már megmozdult a társadalomban, valaki föllépett, valaki vállalta, a társadalom szolidarít, vitatkozik - de még csikorognak a fogaskerekek. Ak... (2010.11.15. 06:46) Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.
  • TMS70: Csatlakozom! Zsanett hős, hogy küzd, elemeztem minden hírt, ahol lehetett, forrástól függetlenül, Neki hiszek, bár ha hallgat, nyugta lett volna, mint hallgat majdnem minden rendőráldozat bármilyem ügyben, akár kisebb, akár nagy, mert pontosan és jól tudja, reálisan közel semmi esélye. Én ezt tettem, nem vagyok büszke rá, mikor átlag magyar diákférfiként a 90-es évek közepén, nagyváros főterén m... (2010.06.20. 22:20) Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.
  • Utolsó 20

Linkblog

Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.

2008.06.02. 19:26 oázis

 

2007. május 4-én Budapesten E. Zsanett bejelentést tett arról, hogy szolgálatban lévő rendőrök az éjszaka folyamán megerőszakolták. (Lásd E. Zsanett nyilatkozatát az ügyről: http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video\&video_id=376061)
 

Mit állapított meg E. Zsanettről és az őt ért erőszakos cselekményről a szakterületén egyik legismertebb hazai szakember, Bagdy Emőke?: „A pszichés vizsgálat alapján egyértelmű, hogy az erőszak megtörtént, és Zsanett nem mesél, nem torzít, és nem színezi ki az eseményeket”- Lásd az erről szóló cikket: http://www.origo.hu/itthon/20070824-uj-pszichologus-szakertoi-velemennyel-tamasztjak-ala-zsanett-allitasat.html

 
Az ügyészség meglehetősen sok ellentmondással és tisztázatlansággal terhes vizsgálódás után a nyomozást megszüntette, indoklásuk szerint bűncselekmény hiányában.
 
Igazságszolgáltatásunk a szexuális erőszak-cselekményekkel kapcsolatban még mindig nem látja el alapfeladatát, a tények feltárását. Hatóságaink tevékenysége az ilyen ügyekben sokszor a sértett nők vallomásainak megingatására összpontosít, miközben elnézőek a gyanúsított férfiak álláspontjának ellentmondásaival szemben. Nem érvényesül a büntetőeljárás alapelve, melynek értelmében: "a vád, a védelem és az ítélkezés egymástól elkülönül".
 

Az Amnesty International éves jelentése szerint is kritikus a nők helyzete Magyarországon:

 

"A megerőszakolt nőknek kevés esélyük van az igazságszolgáltatásra. Okként a politikai akarat hiányát, a széles körben elterjedt társadalmi előítéleteket és az együttérzés nélküli igazságszolgáltatási rendszert emelték ki." 

(http://index.hu/politika/belfold/ai2008/)

Az egyik legfőbb probléma, hogy a magyar joggyakorlatban sokszor már a nyomozás során elsikkadnak a pszichés kényszerítésre utaló bizonyítékok, és így a nemi erőszakot egyedül a fizikai sérülések meglétéhez kötik, nem pedig a beleegyezés hiányához.

 
Az események tanulságaként egy dolgot egészen biztosan leszűrhetünk: E. Zsanettet cserben hagyta saját országa. E. Zsanettet a média támogatásával nagy nyilvánosság előtt meghurcolták azok, akiknek érdeke a mindennapi erőszak - és az erőszak elhallgatásának, eltussolásának - fenntartása.
 
Ez az ügy mindenkit érint, aki a rendőrségtől védelmet, az igazságszolgáltatástól pedig igazságszolgáltatást vár.
 
Szolidaritásunkat fejezzük ki E. Zsanettel, egyúttal követeljük a korábbi ügyészségi nyomozás felülvizsgálatát, kérjük, hogy tárják fel annak ellentmondásait, hiányosságait, és indítsanak új nyomozást az erőszak tárgyában, ezúttal a katonai ügyészség bevonásával.
 
Sürgetjük, hogy a magyar törvényhozás alakítsa át a Büntető törvénykönyvet - az ENSZ nőjogi bizottsága (CEDAW) 2002. és 2007. évi felszólításainak is eleget téve -, oly módon, hogy a szexuális bűncselekményeket a szexuális önrendelkezés jogának megsértéseként, a nemi erőszakot pedig beleegyezés nélküli aktusként határozzák meg.
 
Igazságot kérünk E. Zsanettnek, és vele együtt minden, erőszakot elszenvedő honfitársunknak.

1977 komment

Címkék: média politika család közélet erőszak vallomás megmondás védelem együttérzés szolidaritás bűncselekmény vád ítélkezés erőszakos közösülés gyanúsítottak

A bejegyzés trackback címe:

https://szolidaritaszsanettel.blog.hu/api/trackback/id/tr29498183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pécsi Katalin irodalomtörténész 2008.11.23. 17:46:53

Csatlakozom.
Pécsi-Pollner Katalin, irodalomtörténész, tanár

stimmt 2008.11.23. 18:45:58

Csatlakozom.
Remélem hogy Magyarország igazságszolgáltató és rendészeti bürokráciája egyszer majd túllép a hagyományosan szexista, hímsoviniszta alapállásán, csak az a baj, hogy ezzel egyidőben a teljes férfitársadalomban végbe kellene mennie ennek a szemléletváltásnak, és hát ennek kevés az esélye folyamatos tényfeltáró cikkek és a bírósági eljárásban használt átlátható bizonyítási eljárások nélkül.

Kozma K. Geó · http://salte.freeblog.hu 2008.11.23. 20:31:35

A Szenvedélybetegeket a leszokásban Támogató Egyesület vallásközi liszt-opiát-intoleráns csoportja nevében leköszönő elnökként támogatom a Zsanett-ügy pótmagánvádas tárgyalását, mert alapvető fontosságú, hogy mindenféle erőszak minél nagyobb nyilvánosságot kapjon. A történelem, ahogy Lloyd DeMause mondja, a lélekosztályok harca: az erőszakot használható eszköznek tekintők és az azt bölcsen elvetni képesek küzdelme. A valóság csak a tárgyaláson fog mindenki számára láthatóan megjelenni, hogy szembe kelljen néznünk, kinek-kinek a saját részével.

Király Kinga Júlia 2008.11.24. 09:33:40

Csatlakozom

Bollobás Enikő 2008.11.24. 13:31:14

Csatlakozom.
Bollobás Enikő, irodalomtörténész.

Papp Réka Kinga 2008.11.24. 13:32:14

Mély felháborodással és fájdalommal csatlakozom.

Dr. Szilágyi-Nagy Ildikó 2008.11.24. 13:43:51

Aláírásommal csatlakozom.
Dr. Szilágyi-Nagy Ildikó, író, irodalomtörténész
Budapest

Tamas Pál 2008.11.24. 14:23:48

csatlakozom.

Pintér Gáborné 2008.11.24. 16:04:34

Csatlakozom,mert tudom,hogy veletek az igazság.A másik oldal "i" nélküli.
Remélem a gyerekeink-unokáink már
demokráciában élnek majd.
Zsanett a reményt soha ne veszítsd el.

Csapó Emma 2008.11.24. 18:29:54

Kiút Veled Egyesület, Ökumenikus Segítségnyújtás a Prostitúció Nélküli Világért

Csapó Emma

Golubeff Lóránt 2008.11.24. 18:31:26

csatlakozom.

Golubeff Lóránt

Cserepes Károly · http://cserepes 2008.11.24. 20:47:18

csatlakozom

Czapáry Veronika · http://www.czaparyveronika.extra.hu 2008.11.24. 22:19:48

Aláírom.
Elhiszem, hogy Zsanettet brutális módon megerőszakolták és sajnálom, hogy ebben az országban ennyire bonyolult ezt bizonyítani és felelősségre vonni az erőszakot elkövetőket.
Angliában mellesleg még csak a sérüléseket sem kell bemutatni, elég az, hogy ezt egy nő állítja hitelesen. Nyilván roppant lényeges a rendőröket és férfiakat védeni ebben az államban, hiszen a nők állandóan ki vannak téve nemcsak fizikai, de lelki erőszaknak is, minden nap.

Hajas András 2008.11.24. 22:37:53

Természetesen nem tudom, mi az igazság ebben a konkrét ügyben. Az európai értelemben tisztességes igazságszolgáltatás kívánságától vezetve, CSATLAKOZOM!

Molnárné Laki Erzsébet 2008.11.24. 23:55:02

Csatlakozom én is.
Mélységesen felháborít, hogy a férfiak ilyenre használják a fizikai fölényüket.Az még jobban undorít, hogy többen teszik meg egy védtelen nővel. Én ezeket tartom degeneráltnak!!!!
Az még borzasztóbb, hogy kételkednek és elsumákolják az ilyen ügyeket.

Adorján Krisztian 2008.11.25. 11:02:59

Csatlakozom.
Idegenvezető, Budapest.

dr.Ratkóczi Éva, pszichiáter 2008.11.25. 11:28:54

Csatlakozom.

Banos Judit 2008.11.25. 11:33:24

csatlakozom

kiss ferencné 2008.11.25. 13:51:26

Ismét csatlakozom, mert most van az, amikor ennek a lánynak a legtöbb erőre van szüksége.

KI KELL DERÜLNIE AZ IGAZSÁGNAK - az nem lehet, hogy mindent simán el tudnak tussolni.

Érdemes elolvasni a független jogi bizottság jelentését is, amelyben a nyomozás tisztaságát vizsgálták...

www.tasz.hu/hu/politikai-szabadsagjogok/zsanett

Kiss Anikó 2008.11.25. 14:09:55

Ismét csatlakozom.
Kitartást, sok erőt kívánok Zsanettnek, családjának és az ügyvédjének is.

Egy kérdést kellene feltennie magának mndenkinek, pláne azoknak, akik szerint Zsanett hazudik:
HOGY LEHET AZ, HOGY EGY LÁNY EGY ÓRÁVAL AZ ESET UTÁN OLYAN SZTORIT TUD KITALÁLNI, AMIRE CSAK HÓNAPOKKAL KÉSŐBB MONDJÁK AZT A NYOMOZÓK, HOGY NEM IGAZ!!!???
Ha valaki hazugsággal áll elő, pláne egy ilyen összetett ügyben, max 5 keresztkérdés után lebukik!

Még valami: állampolgárként elvárom, hogy egy RENDŐR tegyen vallomást, ha ilyen súlyos dologgal vádolják. Ha kell, mondja el 100-szor, mi történt (illetve mi nem történt). Persze a hallgatás magáért beszél...

Kiss Anikó, hírszerkesztő

Szabó Ágnes (dalszövegíró) 2008.11.25. 14:13:03

Csatlakozom. Biztos vagyok Zsanett igazában és aki nem a médiának hisz, hanem figyel és olvas a sorok között, az szintén biztos lehet benne.
Kitartás Zsanett, sokat vagyunk veled!!!

Wessely Anna 2008.11.25. 17:32:46

Elolvastam a TASZ Bizottság jelentését. Csatlakozom.

Bánki-Barát Réka 2008.11.25. 17:51:24

Csatlakozom

Fürdős Lajos építész · http://www.architect-furdos.com 2008.11.25. 18:03:13

Csatlakozom!

Kriza Borbála 2008.11.25. 23:58:10

CSatlakozom, mélyen együttérzek az áldozattal.

Bernáth Edina 2008.11.26. 09:06:37

Kedves Zsanett!
Csatlakozom.
KITARTÁS!

Iványi György 2008.11.26. 09:41:18

Mindmáig hiányzik a vizsgálat feltáró, hiteles jelentése. Tisztázatlan:
- mi az ördögöt keresett 5 rendőr 1 járőrkocsiban, a körzetén kívül, ki adott ilyen járőrfeladat végrehajtására parancsot, milyen feladattal;
- miért sértették meg az eljáró rendőrök sorozatosan az őrizetbe vétel szabályait;
- alávetették-e magukat az eljáró rendőrök hazugságvizsgálatnak, vagy független pszichológus vizsgálatának.
Ezek hiányában az eljáró rendőrök vallomásai a főkérdésben (történt-e erőszak) a pszichlógusi szakvéleménytől függetlenül is hiteltelenek, a vizsgálat nyilvánosságra került adatati,az ügyészségi előterjesztés éa a bírósági eljárás nem teljeskörű.
Csatlakozom.

Palásti Tünde Margit 2008.11.26. 18:06:42

Csatlakozom.

Vajon mikor éri el a kételkedő, gondolkodó, tudatos emberek száma azt a kritikus tömeget, amely képes megvalósítani, hogy ne gyerekként kezeljenek bennünket a hatalmon lévők? Lesz-e, amikor a hatalom értünk uralkodik és nem felettünk? Félek, hogy még az unokáim sem fogják ezt megérni.

Fehér Melinda 2008.11.26. 19:11:43

Csatlakozom!

Cs 2008.11.27. 00:25:26

Csatlakozom.
Szabó Csilla
fotográfus

Takács József (előadóművész) 2008.11.27. 01:41:07

Csak eszem be jutott néhány logikusnak tűnő gondolat:

- Miből telik az "alulfizetett" közrendőröknek sztárügyvédekre???
- Ha ártatlanok, akkor mi szükség van rájuk??!!
- Vagy ennyire nem bíznak az igazságszolgáltatás nevű jogszolgáltatásban??!!
- Hogyan és mennyiért intézték el azt, hogy az összes TV csatornát többször "körbe-haknizva" az ügyvédjük befolyásolhassa az egész ország közvéleményét??!!
- Ha a Zsanettnek telt volna sztárügyvédre, akkor most lehet, hogy a rendőrök lennének lecsukva??
- Miért síklott el mindenki "azon apróságok" felett, hogy a szakértői vélemények szerint, mind az öt rendőrnek spermanyomok voltak a szolgálati ruhájukon?!!!
- Honnan, mikor, miképpen, mi okból kerültek oda???
- Szex-mániásak? Vagy csak ennyire unatkoznak szolgálatban??!!)
HAJRÁ ZSANETT !!!!!!!!!!!

micugo 2008.11.27. 11:13:18

Csatlakozom!
Csontos Noémi Virág, Budapest, zenész

Boedica · http://szolidaritaszsanettel.blog.hu/index.php/2008/06/01/szolidaritasi_nyilatkozat_es_felhivas?p=49 2008.11.27. 14:00:36

Elképesztő. Ebből az ügyből a rendőrség tisztán már nem szállki, akármi is legyen a jogerős itélet.
MI nők nem hiszünk nekik és az értelmesebb , tisztességesebb férfi sem hiheti el ezt a baromságot, hogy egy fiatal lány éjszak 5 rebiszes vadállattal áll le majd hancúrozni, és utána feljelenti őket.
Szerintem a derék kőzegek biztos prostinak vélhették, és remélték most is kijár majd egy kis ingyen fuvar (fiatal csinos lány, éjszaka az utakon, vajon mit is kereshet...)+
Ezt is biztosan sokan olvasták:
"Az örömlányok R-kedvezménynek nevezik, ha a velük szemben hihetetlenül nagyvonalú hatósági közegeket szolgálataikkal jutalmazhatják meg. Bevett gyakorlatnak számít, állítja a Prostituáltak Érdekvédelmi Szövetségének elnöke..."
Meg kellene interjúvolni néhány valódi örömlányt, mi is a véleményük a köz e becsületes szolgáiról.Lenne néhány storijuk.
Szégyen a jogállamiságra.Szégyen a rendőröket védő ügyvédekre, szakértőkre. Van egy határ...

László Csabáné 2008.11.27. 21:09:44

Csatlakozom!
Felháboritó az az általános tendencia,hogy ha egy nőt erőszak ér benne kezdik keresni a hibát és sokszor még őt teszik felelőssé a történtek miatt.
Kedves Zsanett,erőt és kitartást kivánok neked,ne hagyd magad!
László Csabáné Edit

Weiszburg Anna 2008.11.27. 22:13:33

Kedves Zsanett!
Erőt és kitartást kívánok Neked annak elviseléséhez, amin keresztül mész! Nagyon bátor vagy, hogy felvállaltad, és megvívod ezt a nehéz csatát!

Takács Andrea 2008.11.27. 22:40:58

Csatlakozom.

Balázs Attila 2008.11.28. 08:41:09

Csatlakozom.
Sajátságosnak tartom, hogy más esetekben a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adnak ki menetközben információkat. Itt viszont folyamatosan adagoltak olyan féligazságokat, amelyek az áldozat befeketítését célozták.

Budai Zsuzsanna 2008.11.28. 10:15:41

Aki az erőszak mellett elmegy, lemond demokratikus emberi jogairól. Csatlakozom.

MAGYARI ÉVA 2008.11.29. 14:41:58

Csatlakozom és kívánom hogy végre a rendőrség ténylegesen a rendet és a biztonságunkat biztosítsák, ne tőlük kelljen féljünk, mert jelenleg úgy tűnik hogy magunkra maradtunk,a rendőrök garázdálkodhatnak, nem baj ha nem tartják be a szabályokat,ha büncselekményt követnek el,őket mindig kiszedik a vádak alol.Meddig ?

Orosz Dóra (szociálpedagógus) 2008.11.29. 16:12:44

Nagyon remélem, hogy kiderül az igazság. Sajnos, ez az eset is azt erősíti a nőkben, hogy ne tegyenek feljelentést, mert őket hurcolják meg. Tenni kell azért, hogy ez megváltozzon.

Generál Péter 2008.11.29. 23:14:30

Szolidáris vagyok és csatlakozom.

Bumberák Mária 2008.11.30. 17:25:47

Csatlakozom, remélem ez az akció újratárgyaláshoz vezet, illetve ahhoz, hogy a jövőben az esetleges hasonló visszaélések kapcsán hamar lehet ütős és hangos tiltakozást szervezni.

Seres Istvánné 2008.12.01. 16:17:37

Csatlakozom. Hiszek Zsanettnek! Remélem végül kiderül az igazság! Jobb lenne, az elkövetők a lelkiismeretükre hallgatnának, és vállalnák a büntetést!

fodorlina 2008.12.03. 10:08:57

Csatlakozom. Hihetetlen hogy meg vannak, akik mernek igy lefolytatni egy büntetöeljarast Europaban
Dr. Agnes Diekötter, ügyved

Bolla Viktória 2008.12.03. 21:19:17

Csatlakozom.
Zsanett hős vagy, nem csak magadért állsz most ki hanem minden nőért. Remélem nyersz.

Bolla Viktória, Luxembourg

Imre János 2008.12.03. 21:37:58

Nagyon remélem, hogy elítélik ezeket a .....

De miután őket elítélték, meg kellene keresni, kik voltak, akik segítettek nekik eltussolni az ügyet, és azokat is mind példásan megbüntetni. Aki ilyen fajta tettek elkövetőivel bármiféle közösséget vállal, az ugyan olyan alja ember, és nem érdemel jobb bánásmódot.

Szabó Katalin 2008.12.03. 22:07:33

Csatlakozom.

Leányvári Korinna 2008.12.03. 23:30:34

Kedves Zsanett!
Csatlakozom.
KITARTÁS!

Budapest, 13. kerület

Kiss László szociológus 2008.12.03. 23:40:57

Csatlakozom.

Viniky János 2008.12.04. 00:46:51

itt van az ideje a számonkérésnek! ne lehessen rendőr, aki ilyet tett!

Albeck Károly 2008.12.04. 01:15:19

Csatlakozom.

Mészáros Péter 2008.12.04. 08:10:03

Csatlakozom.
Mészáros Péter, Budapest, újságíró

Firemanus 2008.12.04. 09:03:25

Csatlakozom!

Mélységesen lesújtó ez
a mai "NAGY magyar" igazságszolgáltatás!!!

Purszki Csaba 2008.12.04. 09:06:49

Csatlakozom.

Zsanett kálváriája remélhetőleg nem lesz hiábavaló: hozzájárul ahhoz, hogy hosszútávon Magyarország egy jobb hellyé válljon.

Purszki Csaba

Maus Anna 2008.12.04. 09:12:23

Csatlakozom!

És mélységesen felháborít ez az egész!
Ne hagyd magad Zsanett!!

Takács Adrienne 2008.12.04. 10:00:10

Újra csatlakozom. Görcsbe rándul a gyomrom, ha meghallok errôl az ügyrôl valamit. Visszataszító, ahogyan a rendôrök megússzák következmények nélkül a tettüket. Csak remélni tudom, hogy egyszer kiderül a teljes igazság.
Értelmes ember nem gondolhatja komolyan, hogy egy fiatal lánynak ok nélkül az a fixa ideája, hogy ôt megerôszakolták és - mostmár évekig - kiteszi magát mindenféle megalázó procedúrának.
Sok erôt kivánok Zsanettnek.
Respekt Bagdy Emôkének.

Takács Adrienne, Budapest,
nô, anya, társ, mûvészeti vezetô

Tuscher Tünde 2008.12.04. 10:38:48

Csatlakozom.
Példaértékű az a küzdelem, amit Zsanett folytat.
Bagdy Emőke szakmai tudása és tapasztalata megkérdőjelezhetetlen. Morális kiállása az ügyben pedig több, mint rokonszenves. Jó oka van a taláros testületnek, hogy vakarja a fejét.

bodza 2008.12.04. 10:51:27

Csatlakozom! Kitartás!
Pollák Eszter, Budapest

Körmendy Éva 2008.12.04. 11:03:44

Szintén csatlakozom.
Egyenlőtlen a harc, és ha a jelenben nincs is eredménye, legalább a jövőre gondoljanak és ne adják fel. Minden tiszteletem Zsanetté és azoké, akik kiállnak az igazságuk mellett.

Dobos Krisztina 2008.12.04. 11:08:54

Csatlakozom.
Az ügy kirobbanásakor kétségeim voltak Zsanett szavahihetőségét illetően, nyilván abból ítélkezve, ami nyilvánosságra került, mint utólag kiderült kellőképpen elferdítve, "szegény" rendőröket áldozatként bemutatva. Most, hogy Zsanett újra megpróbálkozik az igazát bizonyítani, és átolvasva a szakértői véleményeket, valamint az eljárás tisztaságát vizsgáló véleményt, arra a következtetésre kellett jutnom, hogy Zsanett mindvégig igazat mondott, meghurcolták, az eljárás tisztának semmiképpen sem volt mondható, mindvégig védték a mundér becsületét, húzták az időt és így tovább. Nagyon szomorú ez, egyrészt azért mert tönkretettek egy fiatal lányt, másrészt, mert csalódtam/tunk azokban az emberekben, akik elvben a rendet őrzik és védik, teljesen elvesztették a hitelüket. Nagyon remélem, hogy kiderül az igazság, és az az öt mocsok megkapja méltó büntetését.

Zalai Judit 2008.12.04. 11:17:13

Csatlakozom!

fatcat 2008.12.04. 11:21:49

azt azért ugye senki sem gondolja komolyan, hogy valaki passzióból ilyen szinten meghurcolatja saját magát országos nyilvánosság mellett...a nők elleni erőszak az egyik legalantasabb dolog. legkésőbb végelszámolásnál kell majd szembesülni a nemi erőszak elkövetőinek tetteikkel...nem lesz könnyű.

egy férfi

Bujdosó Iván, PhD · http://bujdosxo 2008.12.04. 12:00:12

Úgy tudom, hogy Zsanett a kérdéses reggelen bejelentést tett a rendőrségen. A híradásokban ez a fontos mozzanat mindig elsikkad.

Gyurka Zsofia 2008.12.04. 13:48:20

Csatlakozom

Dr Orosz János orvos 2008.12.04. 22:46:20

Csatlakozom a felhíváshoz, minden együttérzésem Zsanetté és bízom a független bíróság igazságos döntésében.

Aubie 2008.12.14. 14:39:15

A Nemi Erőszak és Túlélés - Rape Recovery Center minden aktivistája és mentora ezúton kifejezi Zsanettel való szolidaritását.
A magunk és a hozzánk forduló áldozatok tapasztalatai, beszámolói alapján is teljes mértékben meg vagyunk arról győződve, hogy Zsanettet megerőszakolták. Kitartást kívánunk Zsanettnek, becsüljük lelkierejét, és kívánjuk, hogy az elkövetők megbűnhődjenek.
megeroszakoltak.blog.hu/

szanna 2009.01.14. 19:50:43

Zsanett!
Már az elejétől fogva hittem neked. Kérlek ne add fel!

ToBoZ 2009.01.15. 09:43:17

Igazságot kell, hogy szolgáltassanak, mielőtt a nép veszi kezébe az ügyet. A hanyagult lefolytatott eljárás felelőseit mikor, hogyan büntetik meg?

Nyúlsajt (törölt) 2009.01.23. 08:46:27

Csatlakozom, Kelemen Judit, asszisztens, Budapest

tevevanegypupu 2009.03.05. 17:04:20

Szivbol kivanom, hogy szolgaltassanak neked igazsagot. Bator lany vagy es nagyon sajnalom ami tortent veled.

Lukics Péter 2009.03.05. 17:21:07

Csatlakozom a felhíváshoz és kifejezem ezúton együttérzésem.

Lukics Péter
okleveles gépészmérnök

Lukics Péter 2009.03.05. 17:26:29

Az előző hozzászólásomból kimaradt a lakóhelyem: Szeged

reality 2009.03.05. 19:09:04

Minden tiszteletem Zsanett lelki erejéért!
Természetesen csatlakozom.

sion 2009.03.05. 19:12:16

Csatlakozom.

Szalai Éva 2009.03.05. 21:10:11

Csatlakozom!
bízom benne, hogy a jó győzni fog, a rossz pedig elnyeri méltó büntetését!

Kolozsvári Emma 2009.03.08. 15:45:10

Drága Zsanett, minden együttérzésem a tied és a családodé.

Legmélyebb sajnálatom, hogy az ügyészség mindent elkövetett, hogy eltűntesse a létező nyomokat, így egyedül a Te szavad áll öt rendőr szava ellen.

Még szomorúbb, hogy még a szavadat is megtámadta és megkérdőjelezte az elvileg pártatlan Ügyészség, amikor egy olyan igazságügyi szakértőt jelöltek ki, akinek magatartása, slendrián, hanyag és súlyosan előítéletes "szakértelme" látványosan megmutatkozott a tárgyaláson, míg Bagdy Emőke szakértelmét és lelkiismeretes vizsgálati anyagát elutasította, hogy ne kelljen az ügyet a bíróság elé vinnie.

Mindezt azért írtam le, mert ilyen körülmények között, szinte semmilyen esélye nincsen, hogy igazságot kapj, és igazságot kapjanak azok a nők, akik el sem mernek menni a rendőrségre, pontosan arra a fajta bánásmódra számítva, mint amiben neked volt részed.

Talán van még egy egészen halvány remény, hogy az öt vádlott közül azok, akik nem vettek részt direkt módon a cselekményben, de nem volt elég erélyük és bátorságuk szembeszállni a két elkövetővel, mégis megszólal a tárgyaláson. Az ő megszólalásuk nélkül, sajnos rengeteg nőt cserben hagy az igazságszolgáltatásunk.

Tóth Enikő 2009.03.24. 10:43:39

Csatlakozom!

Kedves Zsanett!
Ne add fel én hiszek Neked!
Hidd el, a rossz előbb vagy utóbb elnyeri méltó büntetését!

Koós Adrienn 2009.03.27. 21:45:14

Én és családom szeretnénk együttérzésünket kifejezni, Zsanettel és családjával. Sajnos mi nem vagyunk olyan optimisták, mint sokan mások a hozzászólók közül, de reméljük, hogy ennek a pernek (amit az ügyészségnek kellett volna végigvinnie), mégiscsak lesz valamilyen pozitív hatása más hasonló ügyekre, esetleg egyenesen megelőzi, vagy csökkenti a hasonló előfordulásokat a rendőrségen.

Kedves Zsanett! Sok lelki erőt kívánunk neked a folytatáshoz, akármi is lesz a per végkifejlete.

Lovas Nagy Anna 2009.04.09. 19:27:42

Igen, csatlakozom.

Pápai Magdolna 2009.04.12. 15:42:21

Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, örülök, valakik kiállnak Zsanett mellett.

Csatlakozom!

Pápai Magdolna

Jean Orvy 2009.05.03. 20:35:27

Minket is megeroszakoltak sokszor…
Valamikor 35 evvel ezelott egy olaszorszagi tarsasutazasrol tartottam Magyarorszag fele autobusszal . Az Osztrak-Magyar hatarhoz erve valami okbol a hatarorseg lehivta a buszrol a fiatal idegenvezetonot aki fel evig dolgozott az olasz udulovarosban es orakon at faggattak, kutattak. Nyilvan ez volt a dolguk, de a busz utasai szinte kivetel nelkul fennhangon harsogtak rola, hogy kem, csempesz es a legvalogatottabb –termeszetesen minden alapot nelkulozo – ragalmakat.
Mellettem ulo ismerosom, egy akkor 50 koruli pszichologus megelegelte a dolgot, felallt, leszallt a buszrol es bement a hatarorseg irodajaba. Par perc mulva az idegenvezetovel egyutt jott vissza es odaszolt a buszvezetonek, hogy mehetunk.
Visszault mellem, es en csak annyit mondtam neki, hogy “szep volt amit csinaltal Bandi”.
O azt valaszolta: ezek az emberek nem tudjak, hogy aki bajban van, arra nem kiabalni kell, hanem segiteni neki.
Ma is sokszor eszembe jut, sot neha arra gondolok, “ki lehetett ez a Bandi aki abban a rendszerben ezt meg tudta tenni az Osztrak-Magyar hataron, ki lehetett o aki nem a hatalom, az ero oldalara allt, hanem a kiszolgaltatott, az es erotlen melle”… De engem igazan nem is erdekel, hisz akkor 12-13 evesen megtanultam valamit, ami azota is mindig hasznomra van, barhol is vagyok a vilagban… “Aki bajban van arra nem kiabalni kell, hanem segiteni neki”
Csatlakozom.

Marosvölgyi Andrea 2009.05.11. 12:56:03

Csatlakozom. Hasonló tapasztalatom (25 évvel ezelőttről) sajnos nekem is van. A leggusztustalanabb az, hogy az embernek ilyenkor már ahhoz is össze kell szednie magát, hogy beszélni tudjon arról, ami történt. És akkor odaállnak olyanok, akikkel ilyesmi soha nem történhet meg (esetemben ez egy ffi, pszichológus -!- volt) és megkísérik beléd beszélni, beléd "verni" (mentálisan) hogy:
-az nem is úgy volt,
-te vagy a hibás (hát persze!),
-lépj át rajta,
-stb.
Undorító. És szánalmas. Az, hogy itt egy erőszakszervezet tagjai követték el ezt a csúfságot, többen, szervezetten, még súlyosabbá teszi a dolgot.
Ami meg utána jött... hát az önmagát minősíti.
Zsanett! SOHA NE ADD FEL!!

Fekete Zsuzsanna 2009.06.15. 02:16:28

Csatlakozom az előttem szóló 1966 emberhez. A legszégyenletesebb ügyek egyike. Nőként és magyar állampolgárként is nap mint nap részesülünk a megaláztatás valamely formájában: kiszolgáltatottság hatóságoknak,vicces kollégáknak,orvosoknak,csendes családon belüli ügyek, aljas reklámok, bulvártémák gerjesztik a hangulatot...A leggyakoribb kötőszóról nem is beszélve. Az erőszak nyíltan elismert érték ebben az országban.
Fekete Zsuzsa

Barna Erika 2009.06.18. 09:15:27

Egyetértek és csatlakozom.

Akármi is legyen a teljes igazság, szégyenletesnek tartom, hogy a bűnösöket megilleti az "ártatlanság vélelme", az áldozatot pedig helyből meghurcolják, megítélik, elítélik, meghazudtolják, nota bene lekurvázzák. A nemi erőszak áldozatai szégyellik azt, ami velük történt, mintha ők tehetnének róla. Pedig NEM! Üzenem a kételkedőknek, hogy jóval kevesebb "ügy" van, mint amennyi valóban megtörténik, és egyetlen nőnek sem akkora "buli" egy ilyen tortúrát elkezdeni (pláne végigvinni!), hogy megérje ilyet kitalálni. Ez még akkor sem lenne így, ha általában az áldozatot védené mind a közvélemény, mind pedig az igazságszolgáltatás.

Nagyon drukkolok Zsanettnek, ő már rég nem csak a saját igazáért küzd, hanem jóval többért. Remélem, egyszer majd sikerül feldolgoznia ezt az egészet, még akkor is, ha addig még nagyon hosszú az út.

Barna Erika, Budapest

Pikk 2009.08.25. 16:41:20

Egyetértek és csatlakozom !

Az erőszak-szervezeteknél kötelező alkalmassági feltétel az erőszak. Tehát ez a rész alanyi jogon biztosítva a "rendőrség" részéről.
Az erőszak megítélése is asszimetrikus, azaz a rendőrség saját mozgástere a "kényszervallatás" tartalmában megegyezik a "foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés"-sel míg a büntetése az előbbinek - legfeljebb, fogda.

Az erőszak megitélésénél már az is erőszaknak számít ha csupán akár a "határozott fellépés" miatt akaratnyilvánításra képtelen állapot-ban
csupán "rábeszélésre" történik valami az igazoltatott eredeti szándéka ellenére.

Barabási Rezső, Budapest

Kiszeli Katalin 2009.09.15. 20:19:51

Ez az eset kisértetiesen hasonlít a Malina Hedvig ügyre. Érdekes, hogy ezt itthon sokan nem látják. Felfogják mennyire abszurd, ahogy Malina Hedviggel bánnak a határon túl, de nem látják, hogy szinte szó szerint ugyanaz történik Zsanettel itthon.

Tiltakozom a Zsanettel való ügyészségi bánádmód ellen, és csatlakozom a vele szolidarizálókhoz.

Kálmán Györgyi 2009.10.06. 10:04:11

Veletek vagyunk, bár nem sok jó néz ki, hisz azok, akiknek az lett volna a dolguk, hogy őrizzenek és védjenek, ezt nem csakhogy elmulasztották, de a nyomozó hatóság utána feltehetőleg tudatosan elbénázta a nyomozati szakaszt. Igazságot, tiszteletet Zsanettnek!

Csatlakozom!

a szív fészkei · http://noinapozo.blog.hu 2010.03.30. 07:39:58

Nem tudom elment-e az előbbi csatlakozó bejegyzésem.

Botrány és nagyon rossz üzenet ez, különösen Dr. Magyar György vádaskodása, miszerint csak Zsanett csak barátjának akart kitűnni azzal, hogy egyszerre öt rendőrnek is így és ennyire "tetszik"... Aljas szöveg és ha csak ennyiből állt a védelem betonfala, háát magukat minősítik. A bíróság is.
Én is kérdem, honnan telik az alulfizetett rendőrnek ilyen árfekvésű ügyvédre évekig?

Meddig mehet el Zsanett, ha van rá még lelkiereje, idegrendszere, ideje, pénze? Strasbourgig? Remélem, sikerrel jár, sok erőt kívánok neki és családjának!

Alette77 2010.04.06. 13:27:47

Teljes mértékben egyetértek és csatlakozom!
Minden nő, akit valaha is molesztáltak, zaklattak, megerőszakoltak megérdemli az igazságtételt, még akkor is, ha a saját országának vezetése nem hogy nem áll mellé, de még meg is hurcolja.
Kitartás Zsanett! Sokan állunk melletted!
Hatházi Alexa, Budapest
HR tanácsadó

TMS70 2010.06.20. 22:20:56

Csatlakozom! Zsanett hős, hogy küzd, elemeztem minden hírt, ahol lehetett, forrástól függetlenül, Neki hiszek, bár ha hallgat, nyugta lett volna, mint hallgat majdnem minden rendőráldozat bármilyem ügyben, akár kisebb, akár nagy, mert pontosan és jól tudja, reálisan közel semmi esélye. Én ezt tettem, nem vagyok büszke rá, mikor átlag magyar diákférfiként a 90-es évek közepén, nagyváros főterén magam tisztelettudóan igazolása után egy rendőr meglepetten figyelő, de hallgató társa előtt édesanyám üvöltve szidalmazva összevert, miután annyit mondam az első néhány k...a anyád megszólítására, hogy "nincs joga ilyen hangon beszélni velem". (édesanyám: idős beteg nagycsaládos férjes dolgozó adófizető soha nem politizáló asszony), már jött is az ököl az orromba, fegyverrel fenyegetett amit megdöbbenéstől mozdulatlanul szó nélkül viseltem, majd közölte, hogy feljelent az ügyészségen, mert megtámadtam, és újfent megrudodásom után csendben hazaballagtam. Joghallgató barátaim, családom tanácsára hallgattam, így jártam, mert nem akartam évekre hamis vádjukkal garázdaságért és hivatalos személy elleni erőszakért börtönbe kerülni, és pokollá vált volna hátralevő életem, mint Zsanetté, esélyem nem lett volna rendőrrel szemben. Elismerem, átlag magyar rendőráldozat vagyok, átlag állampolgár, Zsanett hős a szememben. Szinte senki nem beszél, csak szük baráti körökben ilyenről, százezredei lehetnek a becslések a valós rendőrbűnözésnek. Minden baráttól, ismerőstől, mindenki hall ilyeneket száz számra. Szűk körben, félve elmesélve a hasonló valós történet megszámlálhatatlan, és sajnos néha Zsanettéhez hasonló is, akik mind csendben tűrtünk, ne legyen még sokkal nagyobb bajunk, vágóbirkaként, gerintelenül tűrünk majdnem mindannyian, ha hasonló töténik. Zsanett élete is bizonyíték, esélyje nincs senkinek rendőrrel szemben. Hagyjátok! Nincs idő! Nem éri meg!

csilla82 2010.11.15. 06:46:23

Csatlakozom. Zsanett azért is teszi, mert tudni szeretne tükörbe nézni. Aki hallgat, önmagának ad egy újabb pofont. Vannak, akiknek igazságérzete az idővel sem törik mem, az akarat pedig csak erősödik.
Én szerintem sosem késő. Ez az ügy azt jelzi, valami már megmozdult a társadalomban, valaki föllépett, valaki vállalta, a társadalom szolidarít, vitatkozik - de még csikorognak a fogaskerekek.
Aki azt mondja nem éri meg, téved. Már most megérte.
Kitartás!

A. Csilla K.

janiki · http://www.orommel-letezni.hupont.hu 2010.12.20. 23:15:46

Csatlakozom! Az első perctől hiszek Zsanettnak!

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2012.06.22. 08:40:45

Kedves Csatlakozók!

Az ügy ideiglenesen lezárult. Sajnálatosan ironikus, hogy jelenleg annak kell örüljünk, hogy a feltehető erőszaktevők a bírói indoklás miatt valószínűleg nem fogják folytatni Zsanett zaklatását, bántalmazását, most már valamilyen bíróság előtt. A bíró lényegében hiteltelennek, ellentmondásosnak, nem hihetőnek minősítette a vádlott személyek állításait, ártatlanságukat kétségesnek nevezte...

Hadd idézzem ide egyik csatlakozónk, Iványi György kis összefoglalóját:
"Mindmáig hiányzik a vizsgálat feltáró, hiteles jelentése. Tisztázatlan:
- mi az ördögöt keresett 5 rendőr 1 járőrkocsiban, a körzetén kívül, ki adott ilyen járőrfeladat végrehajtására parancsot, milyen feladattal;
- miért sértették meg az eljáró rendőrök sorozatosan az őrizetbe vétel szabályait;
- alávetették-e magukat az eljáró rendőrök hazugságvizsgálatnak, vagy független pszichológus vizsgálatának.
Ezek hiányában az eljáró rendőrök vallomásai a főkérdésben (történt-e erőszak) a pszichológusi szakvéleménytől függetlenül is hiteltelenek, a vizsgálat nyilvánosságra került adatai, az ügyészségi előterjesztés és a bírósági eljárás nem teljeskörű."

Ilyen világban élünk, a legtöbb, aminek örülhetünk, hogy az áldozatot nem ültetik le. Ellenben tartunk attól, hogy a perköltségek jelentős részét, vagy egészét Zsanettnek kell majd állnia, ami ha így van akkor kész horror.

Várjuk erről a további információkat.
süti beállítások módosítása