HTML

Szolidaritás Zsanettel

Új formáját szeretnénk kipróbálni az aláírásgyűjtésnek. Abban reménykedünk, hogy a blogforma könnyen kezelhető lesz. Mindannyian ismeritek E. Zsanett ügyét. Most, hogy nem csak az ENSZ nőjogi bizottsága (CEDAW), hanem az Amnesty International is megszólalt az ügyben, úgy érezzük, eljött az ideje, hogy mi is felszólaljunk, és megvédjük a nőket az erőszakkal szemben, méghozzá törvényeink és igazságszolgáltató rendszerünk megjavításának ösztökélésével. Európai színvonalú, diszkrimináció mentes igazságszolgáltatást szeretnénk honfitársainknak! Ez a blog nem vitahelynek készül. Kérjük, hogy csak azok írjanak blogunkra, akik aláírják nyilatkozatunkat. Akik bármilyen más céllal jönnek, azok hozzászólását törölni fogjuk. Kérjük, aki csatlakozni kíván, írja le nevét, foglalkozását és a helységet, ahol él. _______________________ ________________________ KÜLDJÉTEK EL EZT A LINKET AZOKNAK, AKIKRŐL ÚGY GONDOLJÁTOK, HOGY ÉRDEKLI ÉS CSATLAKOZNA! _______________________ ____________________ http://szolidaritaszsanettel.blog.hu/2008/06/01/szolidaritasi_nyilatkozat_es_felhivas

Utolsó kommentek

  • oázis: Kedves Csatlakozók! Az ügy ideiglenesen lezárult. Sajnálatosan ironikus, hogy jelenleg annak kell örüljünk, hogy a feltehető erőszaktevők a bírói indoklás miatt valószínűleg nem fogják folytatni Zsanett zaklatását, bántalmazását, most már valamilyen bíróság előtt. A bíró lényegében hiteltelennek, ellentmondásosnak, nem hihetőnek minősítette a vádlott személyek állításait, ártatlanságukat kétség... (2012.06.22. 08:40) Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.
  • oázis: Kedves Csatlakozók! Az ügy ideiglenesen lezárult. Sajnálatosan ironikus, hogy jelenleg annak kell örüljünk, hogy a feltehető erőszaktevők a bírói indoklás miatt valószínűleg nem fogják folytatni Zsanett zaklatását, bántalmazását, most már valamilyen bíróság előtt. A bíró lényegében hiteltelennek, ellentmondásosnak, nem hihetőnek minősítette a vádlott személyek állításait, ártatlanságukat kétség... (2012.06.21. 20:23) Szomorú nap ez a mai, minden megerőszakolt nőre nézve!
  • janiki: Csatlakozom! Az első perctől hiszek Zsanettnak! (2010.12.20. 23:15) Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.
  • csilla82: Csatlakozom. Zsanett azért is teszi, mert tudni szeretne tükörbe nézni. Aki hallgat, önmagának ad egy újabb pofont. Vannak, akiknek igazságérzete az idővel sem törik mem, az akarat pedig csak erősödik. Én szerintem sosem késő. Ez az ügy azt jelzi, valami már megmozdult a társadalomban, valaki föllépett, valaki vállalta, a társadalom szolidarít, vitatkozik - de még csikorognak a fogaskerekek. Ak... (2010.11.15. 06:46) Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.
  • TMS70: Csatlakozom! Zsanett hős, hogy küzd, elemeztem minden hírt, ahol lehetett, forrástól függetlenül, Neki hiszek, bár ha hallgat, nyugta lett volna, mint hallgat majdnem minden rendőráldozat bármilyem ügyben, akár kisebb, akár nagy, mert pontosan és jól tudja, reálisan közel semmi esélye. Én ezt tettem, nem vagyok büszke rá, mikor átlag magyar diákférfiként a 90-es évek közepén, nagyváros főterén m... (2010.06.20. 22:20) Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.
  • Utolsó 20

Linkblog

Fontos részlet a TASZ által összehívott független jogi bizottság jelentéséből.

2008.11.13. 23:48 oázis

 


"Görög Éva, a hatóság által kirendelt szakértő szakvéleménye kínosan pontatlan, téves (iratellenes) adatokat tartalmaz, és állításai nem ellenőrizhetők, mivel az elvégzett teszteket állítólag nem őrizte meg, és hangfelvételt sem készített, tehát nem dokumentálta kellően a vizsgálatot. Ráadásul a nyomozás során Görög Éva pszichológus szakértő meghallgatásánál a jegyzőkönyv szerint csak a szakértő asszony és az ügyész volt jelen. Ennél a nyomozási cselekménynél azonban a Be. 185. § (1) bekezdése szerint a gyanúsított, a védő és a sértett (természetesen a sértett képviselője ugyancsak) is jelen lehet. Nincs utalás a jegyzőkönyvben arra, hogy e személyek értesítése miért nem történt meg. A Bizottság álláspontja szerint jelzésértékű, hogy a sértett szavahihetőségét megkérdőjelező orvosszakértő, Molnár Miklós meghallgatása során értesítés hiányában szintén nem lehetett jelen a sértett vagy képviselője. Szintén említésre méltó, hogy a szakértők kirendeléséről szóló határozatokat jogsértő módon a sértett és képviselői csak a szakvélemények elkészülte után kapták meg, így lehetetlenné téve az esetleges érdemi fellépést (például a panasztételt) a szakértők kirendelése ellen.
Bagdy Emőke, a sértett által felkért igazságügyi szakértő szakvéleményének bizonyítékok köréből való kizárására adott indokolás a Bizottság álláspontja szerint a nem helytálló, sőt a szakvélemény érdemi indokolás nélküli kizárása mérlegelési jogkörön túlmutat. A „szexuális erőszak kétségkívül lezajlott” kitétel nem jelenti a büntetőjogi felelősség megállapítását, még csak nem is a konkrét gyanúsítottakra vonatkoztat, önmagában egyébként sem teszi az egész szakvéleményt megalapozatlanná – márpedig ezen állítás miatt zárták ki a bizonyítékok közül a Bagdy-szakvéleményt, mely a Bizottság szerint arra mindenképpen alkalmasnak tűnik, hogy kételyeket támasszon a hatóság által kirendelt eredeti szakértő véleményét illetően. A Bizottság felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy Bagdy Emőke igazságügyi szakértő, aki az igazságügyi pszichológia megbecsült szaktekintélyének számít, és több évtizede dolgozott igazságügyi szakértőként, a Zsanett-ügy miatt – pontosabban az ügyben adott szakvéleményének bizonyítékok közüli kirekesztése miatt – visszavonult az igazságügyi szakértői munkától, azzal az indokolással, hogy ilyen állapotú igazságügyet nem kíván tovább szolgálni."

 

http://tasz.hu/hu/politikai-szabadsagjogok/zsanett

Szólj hozzá!

Címkék: jelentés erőszak bizottság rendőrök zsanett áldozat tasz független jogi szakértői

A bejegyzés trackback címe:

https://szolidaritaszsanettel.blog.hu/api/trackback/id/tr811485511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása