HTML

Szolidaritás Zsanettel

Új formáját szeretnénk kipróbálni az aláírásgyűjtésnek. Abban reménykedünk, hogy a blogforma könnyen kezelhető lesz. Mindannyian ismeritek E. Zsanett ügyét. Most, hogy nem csak az ENSZ nőjogi bizottsága (CEDAW), hanem az Amnesty International is megszólalt az ügyben, úgy érezzük, eljött az ideje, hogy mi is felszólaljunk, és megvédjük a nőket az erőszakkal szemben, méghozzá törvényeink és igazságszolgáltató rendszerünk megjavításának ösztökélésével. Európai színvonalú, diszkrimináció mentes igazságszolgáltatást szeretnénk honfitársainknak! Ez a blog nem vitahelynek készül. Kérjük, hogy csak azok írjanak blogunkra, akik aláírják nyilatkozatunkat. Akik bármilyen más céllal jönnek, azok hozzászólását törölni fogjuk. Kérjük, aki csatlakozni kíván, írja le nevét, foglalkozását és a helységet, ahol él. _______________________ ________________________ KÜLDJÉTEK EL EZT A LINKET AZOKNAK, AKIKRŐL ÚGY GONDOLJÁTOK, HOGY ÉRDEKLI ÉS CSATLAKOZNA! _______________________ ____________________ http://szolidaritaszsanettel.blog.hu/2008/06/01/szolidaritasi_nyilatkozat_es_felhivas

Utolsó kommentek

  • oázis: Kedves Csatlakozók! Az ügy ideiglenesen lezárult. Sajnálatosan ironikus, hogy jelenleg annak kell örüljünk, hogy a feltehető erőszaktevők a bírói indoklás miatt valószínűleg nem fogják folytatni Zsanett zaklatását, bántalmazását, most már valamilyen bíróság előtt. A bíró lényegében hiteltelennek, ellentmondásosnak, nem hihetőnek minősítette a vádlott személyek állításait, ártatlanságukat kétség... (2012.06.22. 08:40) Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.
  • oázis: Kedves Csatlakozók! Az ügy ideiglenesen lezárult. Sajnálatosan ironikus, hogy jelenleg annak kell örüljünk, hogy a feltehető erőszaktevők a bírói indoklás miatt valószínűleg nem fogják folytatni Zsanett zaklatását, bántalmazását, most már valamilyen bíróság előtt. A bíró lényegében hiteltelennek, ellentmondásosnak, nem hihetőnek minősítette a vádlott személyek állításait, ártatlanságukat kétség... (2012.06.21. 20:23) Szomorú nap ez a mai, minden megerőszakolt nőre nézve!
  • janiki: Csatlakozom! Az első perctől hiszek Zsanettnak! (2010.12.20. 23:15) Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.
  • csilla82: Csatlakozom. Zsanett azért is teszi, mert tudni szeretne tükörbe nézni. Aki hallgat, önmagának ad egy újabb pofont. Vannak, akiknek igazságérzete az idővel sem törik mem, az akarat pedig csak erősödik. Én szerintem sosem késő. Ez az ügy azt jelzi, valami már megmozdult a társadalomban, valaki föllépett, valaki vállalta, a társadalom szolidarít, vitatkozik - de még csikorognak a fogaskerekek. Ak... (2010.11.15. 06:46) Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.
  • TMS70: Csatlakozom! Zsanett hős, hogy küzd, elemeztem minden hírt, ahol lehetett, forrástól függetlenül, Neki hiszek, bár ha hallgat, nyugta lett volna, mint hallgat majdnem minden rendőráldozat bármilyem ügyben, akár kisebb, akár nagy, mert pontosan és jól tudja, reálisan közel semmi esélye. Én ezt tettem, nem vagyok büszke rá, mikor átlag magyar diákférfiként a 90-es évek közepén, nagyváros főterén m... (2010.06.20. 22:20) Csatlakozz! Szolidaritási nyilatkozat és felhívás.
  • Utolsó 20

Linkblog

Nem volt tisztességes az eljárás? - mit ír a HÍRSZERZŐ...

2008.11.15. 02:28 oázis

 

Nem volt tisztességes az eljárás? Mit ír a HÍRSZERZŐ?

http://www.hirszerzo.hu/cikk.ujra_zsanett-ugy_nem_volt_tisztesseges_az_eljaras.86914.html

 
Kifogásolható pontokA bizottság által kifogásolt pontok közül a legfontosabbak: a jelentés szerint szükség lett volna forró nyomos vizsgálat elrendelésére. Az a tény, hogy a kulcsfontosságú nyomozati cselekmények elvégzésével késlekedtek, alapjaiban befolyásolhatta a nyomozás eredményét. 


A Nyomozó Ügyészség a térfigyelő kamerák felvételeinek beszerzése során nem járt el kellő gondossággal, a késlekedés miatt ugyanis lejárt az ötnapos határidő, amíg a kamerákat kezelő cég megtartotta a felvételeket.


A jelentés szerint rendkívül aggasztó, hogy a lány megfelelő szakértői vizsgálatáról a hatóságok nem gondoskodtak. Nehezen magyarázható, hogy az hatóság még csak meg sem kísérelte, hogy meggyőződjön arról, hogy az adott orvos alkalmas-e szakértő vélemény alapját képező vizsgálatra.

Erősen kifogásolható az is, hogy a lányt - mint erőszakos közösülés sértettjét - a különböző nyomozóhatóságok részéről legalább 10 ember hallgatta meg. A Bizottság szerint komoly hiba, hogy az üggyel legelőször foglalkozó kerületi ügyeletes tiszt egy férfi rendőrt bízott meg azzal, hogy először hallgassa meg a lányt. 

A Bizottság álláspontja szerint kijelenthető, hogy a Zsanett-ügyben a büntetőeljárás lassúsága és a kellő körültekintés hiánya gyakorlatilag a kezdetektől fogva lehetetlenné tette a megfelelő bizonyítékok összegyűjtését. 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szolidaritaszsanettel.blog.hu/api/trackback/id/tr2770135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.